Geen steun van regeringpartijen voor wetsvoorstel payrolling

(bron ABU)

Het initiatiefwetsvoorstel van de PvdA, SP en Groenlinks kan niet op voorhand rekenen op steun van de regeringspartijen. Dat bleek gisteren uit de eerste behandeling van het wetsvoorstel in de Tweede Kamer. De regeringspartijen VVD, D66 en het CDA wachten liever op de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) van minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, dat naar verwachting in het najaar naar de Tweede Kamer zal worden gestuurd.

Het gebrek aan ‘samenhang’ was de voornaamste reden voor de regeringspartijen om het payroll-initiatiefwetsvoorstel niet op voorhand te steunen. Het initiatiefwetsvoorstel van de linkse partijen beperkt zich namelijk tot payrolling, terwijl de Wet arbeidsmarkt in balans een breed scala aan maatregelen omvat. Ook zijn er vraagtekens geplaatst bij de uitvoerbaarheid. De verdere behandeling van het initiatiefwetsvoorstel zal op een nader in te plannen moment worden voortgezet.
De Wet arbeidsmarkt in balans van minister Koolmees ligt ondertussen ter advies bij de Raad van State. De verwachting is dat dat wetsvoorstel in het najaar naar de Tweede Kamer zal worden gestuurd. Uiteraard volgt de ABU deze ontwikkelingen op de voet en zal ook aandacht blijven vragen voor goed gereguleerde payrolling.

Meer focus op uw eigen bedrijf

Besteed payrolling, hr of uw backoffice uit aan Back to Core.